ΚΑΙΡΟΣ · LIVE14.7°CΝεφώσεις77% υγρασίαLive cam Αστεροσκοπείο Πεντέλης
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Επιστήμη - Υγεία
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Η πανδημία του νέου κορωνοϊού έφερε τα κράτη αντιμέτωπα όχι ...

Ημερομηνία: · Εμφανίσεις: 34



Η πανδημία του νέου κορωνοϊού έφερε τα κράτη αντιμέτωπα όχι μόνο με τα όρια των συστημάτων υγείας τους (το περίφημο «flatten the curve» αποσκοπούσε στο να μην ξεπεραστεί ποτέ ο διαθέσιμος αριθμός κρεβατιών σε ΜΕΘ), αλλά και με την πραγματική κατάσταση της υγείας των πληθυσμών τους.

Σε πείσμα της εικόνας μιας πανδημίας όπου όλοι είναι το ίδιο ευάλωτοι, σε μεγάλο βαθμό η θνησιμότητα από την πανδημία είχε να κάνει με δύο βασικές παραμέτρους: την κατάσταση στα γηροκομεία και τις προνοιακές δομές φιλοξενίας, όπου η μεγάλη συγκέντρωση ανθρώπων σε συνδυασμό με ελλιπή μέτρα προστασίας θα μπορούσε να οδηγήσει σε υψηλή νόσηση και θνησιμότητα, και παράγοντες όπως η ηλικία σε συνδυασμό με υποκείμενα υγειονομικά προβλήματα.

Μάλιστα, σε περιοχές όπως η Νέα Υόρκη φάνηκε καθαρά ότι εάν υπάρχει μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού – και δη σε ηλικίες κάτω των 65 – με σημαντικά και υγειονομικά προβλήματα (παχυσαρκία, διαβήτη, υπέρταση, άσθμα κ.ά.), ως αποτέλεσμα των ανισοτήτων που σχετίζονται και με τον ρατσισμό, αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά θνησιμότητας.

  Φτώχεια και προσδόκιμο ζωής Αυτό στις ΗΠΑ έχει να κάνει και με το γεγονός ότι ένα πολύ μεγάλο μέρος του πληθυσμού δεν έχει ασφαλιστική κάλυψη υγείας.

Το 2018 27,5 εκατομμύρια Αμερικανοί (8,5% του πληθυσμού) δεν είχαν κανενός είδους ασφαλιστική κάλυψη υγείας, ενώ μεταξύ αυτών που είχαν ήταν μεγάλες οι διαφορές αναφορικά με το είδος των παροχών.

Αυτό εξηγεί το παράδοξο οι ΗΠΑ να έχουν ένα από τα υψηλότερα ποσοστά δαπανών για την υγεία στον κόσμο (περίπου 17% το 2018), όμως οι δείκτες υγείας τους παραμένουν χειρότεροι από αυτούς άλλων χωρών.

Το προσδόκιμο ζωής στις ΗΠΑ είναι 78,93 έτη, ενώ στην Ευρωπαϊκή Ενωση είναι 80,9 έτη, ενώ στα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας εμφάνισε έως και τάσεις υποχώρησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Η υγεία των ανθρώπων είναι βαθύτατα κοινωνικό ζήτημα   Ούτε είναι τυχαίο ότι χώρες που έχουν δεχτεί σοβαρά πλήγματα από την πανδημία είναι και χώρες που έδειχναν τη συσχέτιση ανάμεσα στην κοινωνική ανισότητα και τα προβλήματα υ...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
ΚΑΙΡΟΣ LIVE
ARTICLES
· Strong magnitude 6.9 earthquake hits Russia's Kamchatka
· Meat eaters more likely to reach 100, with a catch
· Ukraine poll on the winter ahead, concessions, and voting intention
· A narcissistic abuser falls for power, not for you
· Fitch keeps France's credit rating at A+ with a stable outlook
· How the EU will help popular tourist destinations limit short-term rentals
· New York: Police fatally shoot 49-year-old woman after she stabbed passers-by
· A quantum battery that charges faster as it grows
· Who is this 17-year-old "Superman of the forests" putting out fires in Indonesia?
· Hospitalized King of Norway sees his health worsen because of a blood disease
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies